leczenie prostaty polem magnetycznym

leczenie prostaty polem magnetycznym W odniesieniu do witaminy najbardziej rozpowszechnionym jest witamina C 19.1mg / 100 g w ilości, która jest mniejsza niż pomarańczowej 53.2mg / 100 g, ale na tyle, aby pomidory skuteczne przeciwko szkorbutu. Szacuje się, że 100 g pomidorowego dostarcza trzecią dorosłych dziennego zapotrzebowania na ich witaminy.

http://alllineslogistics.pl/

Nie-odżywcze składniki występujące w pomidorach są to substancje obecne w żywności, które choć nie są uwzględnione w tradycyjnym sensie odgrywają ważną rolę w organizmie. Najbardziej godny uwaga w pomidorach są w następujący sposób: Włókno roślinne zawiera małe ilości 1,1% błonnika rozpuszczalnego w ich masy zwłaszcza w śluzu otaczającego nasiona. To włókno przyczynia się do cholesterolu pomidory redukującym i działanie przeczyszczające. kwas organiczny: szczególnie jabłkowy i kwas szczawiowy, który przyczynia się do pomidorów unikalny smak. Jak pomidor dojrzewa stężenie tych kwasów zmniejsza się, a zwiększa zawartość cukru. Pomimo kwaśnego smaku, co wynika z obecności tych związków z kwasami, pomidor ma ten sam efekt, jak cytrynowy. Ma to wpływ na zasadowość krwi i moczu tkanki organicznej. To dlatego, że zawiera wiele więcej substancji alkalizujących [sole mineralne] niż kwasy. Likopen: Ten roślinny barwnik należący do grupy karotenoidów, która daje pomidorowym ich typowe czerwonym barwnikiem kontrast do beta-karotenu. Likopen uważano żadnego znaczenia fizjologicznego.

Nowe dowody jednak zbliża się do światła, które podkreśla znaczenie likopenu w organizmie. Na Uniwersytecie Heinricha Heinego w Dusseidorf / Niemcy ośrodkiem pomidorowym likopenu badać następujące wnioski zostały osiągnięte: jest obecny w ludzkiej krwi. Wraz z beta-karoten jest najobficiej karotenoidów w organizmie człowieka. Likopen występuje także w jądrach, prostacie i nadnerczy. Jest to bardzo silnym antyoksydantem zapobieganiu pogorszenie, które wytwarzają wolne rodniki, w DNA komórki.
Artykuł dzięki: